Kattengedrag – de basis

Zo zorgt u dat de kat een fijnere ervaring heeft bij het bezoek aan de kliniek

OnderwerpenKatten Academie

In de dierenkliniek loopt u regelmatig tegen het fantastische, maar ook grillige karakter van katten aan. Dit maakt het soms een
uitdaging om de juiste zorg te kunnen bieden. Want wat doet u als een kat doodsbang is? Hoe lokt u een kat uit zijn vervoersmand, zonder dat het kat-onvriendelijk wordt? Wat te doen als een kat zich (angstig)agressief gedraagt? Hoe vermijdt u onnodige narcose? Maar ook: wanneer kunt u beter even stoppen met proberen?

Met de informatie van deze onderwijsmodule bieden we u een goede ondersteuning, waarmee u de uitdaging met elke kat aan kunt gaan. We leren u hoe u de subtiele (stress)signalen herkent die een kat uitzendt. U oefent met het op de juiste manier in een handdoek wikkelen van een bange kat. U krijgt alles te horen over wat u kunt doen om een agressieve kat te kalmeren. Dit en veel meer wacht u tijdens de eendaagse basismodule kattengedrag op de Katten Academie!

Na afloop ontvangt u een vaardigheidsbewijs, ingevuld door de docent. U kunt zien wat u op basis van de antwoorden van een korte kennistest aan het begin én einde van de lesdag allemaal hebt bijgeleerd. Ook worden de praktijkoefeningen geëvalueerd.

Na deze basisdag kunt u via verschillende verdiepende vervolgmodules uzelf verder bekwamen in meer specifieke onderdelen. Hiervoor is het ook mogelijk persoonlijke begeleiding aan te vragen.

Het programma

  • Basis kattengedrag
  • Behoeften van de kat
  • Hanteren van de kat
  • Katvriendelijke praktijk; hoe en wat?
  • Korte inleiding over het trimmen van katten zonder narcose
  • Wat te doen met een gestreste kat?
  • Wat te doen met een agressieve kat?

Details

Data:

– 22 mei 2019, 10:00 – 16:00 uur, incl. koffie, thee en lunch

– 4 september 2019, 10:00 – 16:00 uur, incl. koffie, thee en lunch

Locatie: Katten Academie, Drostendijk 30, Apeldoorn

Doelgroep: Deze module is geschikt voor dierenarts én paraveterinair, kortom een ieder die graag meer wil weten over hoe een bezoek aan de praktijk een betere ervaring voor de kat kan worden. Door een afwisselend aanbod van onderwerpen, in combinatie met een vleugje praktijk, is het voor iedereen een boeiende dag.

Doeldier: kat

Kosten: €150,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal, koffie en thee, lunch en een vaardigheidsbewijs

Meer informatie of inschrijven gaat via de Katten Academie

Trainer

Sonja van Leeuwen