Praktische stralingsveiligheid en opnametechniek

Om röntgenapparatuur te mogen gebruiken, moet een dierenartspraktijk aan wettelijke eisen voldoen. Eén van deze eisen is dat de toezichthoudend medewerker stralingsbescherming binnen een praktijk verplicht nascholing volgt over stralingsveiligheid en de bijbehorende administratie.

Deze training heeft reeds plaats gevonden. U kunt zich niet meer aanmelden.

Dat klinkt saai (en is het volgens velen ook…) maar het is noodzakelijk. Maar wat nu als u deze verplichte stof kunt combineren met tips over opnametechniek? Om zo de kwaliteit van de röntgenfoto’s binnen uw praktijk te verbeteren? De opnametechnische aspecten zijn gericht op gezelschapsdierenartsen, maar de eerste twee uur van deze nascholing zijn ook toegankelijk voor paardendierenartsen. Paardendierenartsen ontvangen een aangepast certificaat.

Onderwerpen

Deze cursus is nuttig voor alle dierenartsen die met enige regelmaat röntgenfoto’s maken. Maar gezien de wettelijke verplichting, raadt Evidensia de ‘toezichthoudend medewerkers stralingsbescherming’ van de gezelschapsdierenklinieken (dus diegenen die verantwoordelijk zijn voor de röntgenapparatuur en bijbehorende administratie) sterk aan deze cursus te volgen. Heeft u recent andere nascholing op het gebied van stralingsbescherming gevolgd (bv. via de KNMvD of NRG)? Dan kunt u er ook voor kiezen deze cursus – die jaarlijks gegeven zal worden – op een later moment te volgen. Na het volgen ontvangt u een certificaat.

Details

Datum: 14 maart 2019, 15:30 – 20:30 uur (ontvangst 15:30 – 16:00 uur)

Locatie: Hotel de Schildkamp, Asperen

Doelgroep: dierenartsen gezelschapsdieren en paardendierenartsen werkende bij een Evidensia praktijk

Verplichte leerstof: geen

Aanbevolen literatuur ter verdere verdieping: volgt later

Doeldieren: hond en kat

Kosten gezelschapsdierenartsen: € 70,- excl. BTW incl. een maaltijd
Kosten paardendierenartsen: €55,- excl. BTW incl. een maaltijd

Maximaal aantal deelnemers: 100

Schrijf u direct in: inschrijven

Voor meer informatie: Chantal Kooyman, academy@evidensia.nl

Trainers

– M. Beukers, Dipl. ECVDI

– Anke Wassink, coördinerend deskundige stralingsbescherming en radiodiagnostisch laborant, faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht

– Stefan Willemsen, coördinerend deskundige stralingsbescherming (Radcon)

Martijn BeukersMartijn Beukers is in 2007 als dierenarts afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Hierna heeft hij ruim twee jaar in de praktijk gewerkt, waar zijn interesse in radiologie groeide. Daarom is hij in 2010 een opleiding tot specialist veterinaire diagnostische beeldvorming gaan volgen, aan de universiteit in Utrecht. In 2013 heeft hij deze opleiding succesvol afgerond en is hij geslaagd voor het Europese specialisten examen.

Momenteel combineert Martijn meerdere taken op de faculteit voor Evidensia en diverse keuringscommissies. Voor Evidensia werkt hij op de Spoed- en Verwijskliniek voor Dieren in Barendrecht en Dierenziekenhuis Hart van Brabant in Waalwijk. Ook gaat hij onderwijs verzorgen voor de dierenartsen binnen Evidensia, die zich meer op de diagnostische beeldvorming willen toeleggen. Naast deze werkzaamheden is hij bezig met een promotie onderzoek over het gebruik van nieuwe MRI technieken bij rugproblemen van honden. En in zijn vrije tijd maakt bij met veel plezier deel uit van de organisatiecommissie van de Voorjaarsdagen.