Veterinair voedingscollege

Het Veterinair Voedingscollege (VVC) is een voedingsopleiding, speciaal ontwikkeld voor dierenartsassistenten. De doelstelling van het VVC is het vergroten van de kennis over (dieet)voeding bij dierenartsassistenten.

Onderwerpen

De voedingsopleiding bestaat uit drie cursusdagen en een ochtend voor het examen en de diploma-uitreiking. Tijdens de eerste dag wordt de algemene voedingsleer behandeld op het niveau van de paraveterinair. Hierbij is er speciale aandacht voor nieuwe ontwikkelingen zoals het gebruik van nutraceuticals en zaken als productieprocessen, wetgeving en verpakkingsinformatie. Dag twee en drie zijn geheel gewijd aan dieetvoeding, waarbij de lesstof voor een deel is verwerkt in patiëntenbesprekingen en praktische oefeningen.

De cursusmap en de lesstof zijn ontwikkeld door docenten van het Wellantcollege in samenwerking met voedingsdeskundigen en dierenartsen van Royal Canin. Door het kleine aantal deelnemers is veel interactie en discussie mogelijk en is er voldoende ruimte voor persoonlijke begeleiding door de docent. Na de cursus zal je meer inzicht hebben in de belangrijke rol die voeding speelt bij de gezondheid van katten en honden en welke belangrijke bijdrage dieetvoeding kan leveren aan het ondersteunen van het herstel van het dier bij een groot aantal aandoeningen. Het overdragen van deze kennis aan de huisdiereigenaren en het geven van gerichte voedingsadviezen leiden tot tevreden eigenaren. Hiermee kan je bijdragen aan de gezondheid van de katten en honden in jouw praktijk. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarmee je het diploma Veterinair Voedingsconsulent kan behalen!

Details

Datum: 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni 2019

Locatie: het Wellantcollege in Houten

Doelgroep: assistenten en paraveterinairen werkende bij een Evidensia praktijk

Doeldieren: hond en kat

Instapniveau: assistenten en paraveterinairen basis & gevorderd

Kosten medewerkers Evidensia: €225,- ex. BTW, inclusief readers, catering, diploma en speldje. Een tweede assistent van iedere praktijk betaalt €195,- ex. BTW.

Inschrijven: via Royal Canin

Trainer

Royal Canin

Royal Canin